Bo, leva och jobba

 

Bo i Bonäs-Våmhus

Att bo i Bonäs-Våmhus är allt igenom hemtrevligt i bygdens olika miljöer från genuina byar, med äldre ombyggda gårdar, till modernare områden med samlad villabebyggelse. Totalt bor ca 1700 invånare i Bonäs-Våmhus.

 

Plan- och bygglovsärenden hanteras av Mora kommun, som har översikts- och detaljplaner över bygden samt även en del obebyggda tomter att sälja. Kommunens plan- och arkitektkontor och erfoderlig information hittar du på dess sida Bygga och bo.

 

Vill du bo mer genuint så händer det att gamla gårdar i varierande skick, från helt moderniserade till rena renoveringsobjekt, finns till salu. Så med lite tur och vaksamhet på fastighetmäklarna kan du göra ett fynd.

Titta dej omkring i byarna genom att klicka på bynamnen på föreningssidan

 

 

Leva i Bonäs-Våmhus

 

Livet i Bonäs-Våmhus är lugnt, tryggt och behagligt men även mycket engagerande om man tycker det är roligt att vara med i ett brokigt föreningsliv.

 

B-ViS är en sammanhållande förening för hela bygdens utveckling, där många initiativ tas och genomförs av traktens föreningar och företagare.

 

En titt på föreningssidan visar att det finns mycket att välja på att gå med och engagera sej i, för initiativkraft blir det aldrig för mycket av.

 

Barnen går i bygdens skolor från daghem via förskola t.o.m sjätte klass innan de flyttar upp till högstadiet i Mora.

 

För en bekväm ålderdom så finns Hanslindens servicehus, som du hittar info om på servicesidan, med sina moderna lägenheter och mellan barndom och ålderdom så jobbar vi som alla andra.

 

 

Jobba i Bonäs-Våmhus

 

Bonäs-Våmhus vimlar av entreprenörer både i formen enmansföretagare och större företag.

 

Här finns allt mellan himmel och jord, från t.ex. flygbåtar att köpa till hemtillverkade jordbruksprodukter. Allt från livsmedelsbutiker till hårfrisörer, professionell inspelningsstudio för digitalisering av både ljud och bild till konsulter inom bygg, redovisning och data. Byggnadsentreprenörer, åkerier, astronomer, gräv- och schakt, mekanik och hydraulik, bilreparatörer, skoterhandlare, massörer, turistentreprenörer, hårkullor, korgmakare och i stort sett vad du kan tänka dej utan att bygden för den skull tackar nej till ytterligare innovativa initiativ utifrån. Ta en titt på företagssidan och dra igång just din unika affärsidé.

Du är hjärtligt välkommen!

 

Arbetsmarknaden i övrigt ligger i omliggande samhällens industrier, byråer, affärer m.m. där många, nästan av tradition, har sin utkomst från verkstäderna i Östnor, grannbyn till Bonäs.

 

Mer information om arbetsmarknaden i Mora hittar du på Mora kommuns hemsida Näringsliv & jobb.


Copyright © B-ViS • Bonäs-Våmhus i Samverkan

Bonäs-Våmhus mot framtiden med en titt i backspegeln.